2018. augusztus

 1. A Képviselő-testület meghallgatta két testvérünk észrevételeit, javaslatait, melyek az oltár restaurálással, a templom szellőzésével, a szertartások alatt elérhető mosdó helyiséggel és a temető helyzetével kapcsolatosak voltak.
Az oltár restaurálás még nem fejeződött be, a restaurátor ígérete szerint rövidesen megkapjuk a restaurálás dokumentumait. A templom szellőzésének biztosítása jogos igény, felmérjük a lehetőségeket. A plébánia épületében levő mosdó a szertartások alatt rendelkezésre állhat, nyitására-zárására önkénteseket kérünk. A temető ügyeiről részletes tájékoztató készül.

2. Szeptember 16. Templom Búcsú. A Képviselő-testület megtervezte a templom búcsú

előkészületeit. A részletes programot augusztus 29-én – az érdeklődők és feladatot
vállalók bevonásával tervezik megbeszélni.
3. Ars Sacra Programok – Szeptember 15. A templomi szkóla beöltözése a 18 órakor
kezdődő szentmise keretében lesz.
A szentmise után Baracza Szabolcs restaurátor művész tart előadást a
templomunkban 10 éve megkezdett oltárfelújítás lépéseiről, felfedezéseiről.
4. A Rozália kápolna búcsúja – Szeptember 8-án szombaton 18 órakor lelsz a Rozália kápolna búcsúja, a szombat esti szentmise a Rozália kápolnában lesz.
5. KATTÁRS programok Székesfehérváron – szeptember 7-8-9. Az Egyházmegyénk székhelyén megrendezett három napos jeles eseményen a Képviselő-testület több tagja képviseli Plébániánkat. A programokat e-mailben, és plakáton is közzétesszük az érdeklődők számára.
6. A gyermekmisék rendje: A rendezvények miatt szeptember 9-én és 16-án nem lesz
gyermekmise, így az első gyermekmisét szeptember 23-án tartjuk.
7. Ministránsok. Az oltárszolgálatra ministránsokat keresünk, egyben szükség lenne a
ministránsok közösségét összefogó fiatal(ok)ra is.
8. Lelkipásztori kisegítő képzésre jelentkező küldése. A liturgikus feladatok ellátására feltétlen szükség lenne 2-3 fő lelkipásztori kisegítőre. A képzésre jelentkezőket várunk.
9. Plébánia épület hátsó bejárati ajtó. A hátsó bejárati ajtó hibáinak javítása folyamatban van.
10. Plébánia - Hátsó előtető tervek. A Képviselő-testület vázlatterveket kért a plébánia épület és a melléképület közötti tér fedésére. Az előtető biztosítja, hogy a plébánia épület és a melléképület bejáratai fedettek, védettek legyenek, és ezáltal egy kis fedett közösségi tér is létrejön.
11. Temető ügyek. A temetővel kapcsolatos problémák jelentős része a bonyolult viszonyokból (a temető a Plébánia tulajdona, az Önkormányzat üzemelteti, a ravatalozó Önkormányzati tulajdon, a kegyeleti tevékenységet temetkezési vállalkozók látják el) származik. Az ügyintézés megkönnyítésére tájékoztató készül, melyet több helyen is hozzáférhetővé teszünk.

Miserend

 

Szombat: 18.00
Vasárnap:  8.45 

 

Gyerekmise:
Vasárnap 11.15


 
Székesfehérvári Egyházmegye
Magyar Katolikus Egyház
Magyar Kurír
Katolikus Rádió
Mária Rádió
Vatikáni Rádió
Szentírás
Napi Evangélium