2018. október

2018. októberi képviselő testületi ülés összefoglalója:

 

Programok egyeztetése a Plébánia-épületben. A felújított Plébánia épületben számos rendszeres és eseti programot rendeznek közösségeink. Az esetleges ütközések megelőzésére naptárt rendszeresítünk, melyben a rendezvény szervezője időben be tudja írni a rendezvényt.

 
2019. évi liturgikus események. A Liturgikus Bizottság elkészíti a jövő évi liturgikus események naptárát, melyet a honlapra is felteszünk. A hónap eseményeit kinyomtatva a templomi hirdető táblán is hozzáférhetővé tesszük.
 
A temetőben mobil WC-t rendeltünk és helyeztünk ki.
 
Zarándoklat. Lehel Ildikó által szervezett mátraverebély-szentkúti zarándoklaton 28 fő vett részt, a zarándoklat lelki tartalmában és a közösség építés tekintetében is sikeres volt.
 
Plébánia kert. Jelzés érkezett a plébánia kertben levő ecetfák túlnövekedésével kapcsolatban. A képviselő-testület minden szempontot mérlegelve – kertész szakember
bevonásával – a későbbiekben tervezi a kert további rendbe tételét.
 
A kommunikációs csatornák (újság, honlap) Az Egyházközség információs lapja –Torbágyi Hírek névvel - hetente ad tájékoztatást a fontosabb eseményekről. A lapot a listára feliratkozottak e-mailben is megkapják. Fontos feladatként kezeljük a plébániai honlap informatikai korszerűsítését és a tartalmak folyamatos frissítését.
 
Hitoktatás, hitoktatók. A Képviselő-testület tájékozódni kíván a biatorbágyi oktatási
intézetekben folyó hitoktatás helyzetéről a hitoktatók meghívásával.
 
Vegyes. Folyamatban van az adventi lelki nap szervezése, és meg kell kezdenünk a húsvéti triduum előkészítését is. November 17-én egy egynapos társadalmi integrációs képzés lesz, melyet mentálhigiénés szakember tart. November 20-án 16-18 óra között rendezi meg Karitász csoportunk a Szent-Erzsébet napi agapét, melyet 18 órakor szentmise követ. A Karitász csoport jelentkezőket vár a november 23-24-i tartós élelmiszer gyűjtés lebonyolítására.
Az NCD folytatásaként megkezdett egyházközségi lelki programsorozat következő időpontja október 24-én lesz.
Illetve i is szeretnénk felhívni hívő testvéreink figyelmét a keddi esti hétköznapi szentmise lehetőségére.

Miserend

 

Szombat: 18.00
Vasárnap:  8.45 

 

Gyerekmise:
Vasárnap 11.15


 
Székesfehérvári Egyházmegye
Magyar Katolikus Egyház
Magyar Kurír
Katolikus Rádió
Mária Rádió
Vatikáni Rádió
Szentírás
Napi Evangélium